Appartement KnZe

Status: uitvoering

Dit appartement met zeezicht bevindt zich op de zeedijk in Knokke. Het appartement was zowel op energetisch als technisch vlak gedateerd. Een grondige renovatie drong zich dan ook op. Het appartement werd volledig gestript tot op de basis draagstructuur. Dat stelde ons in staat de ruimtes herin te delen op maat van de klant en maximaal te optimaliseren in gebruik. Tegelijkertijd konden we de volledige technische installatie vernieuwen.

De beperkte oppervlakte (57 m2) van dit appartement met twee slaapkamers vormde de grootste uitdaging. Hierdoor moesten we heel doordacht omspringen met de beschikbare ruimte. Zo hebben we de keukenzone opengedraaid en tegen beide zijmuren voorzien wat de leefruimte visueel aanzienlijk vergroot. Tevens werd de circulatiezone centraler geplaatst zodat er een dubbel gebruik kon ontstaan in deze zone. De 2 slaapkamers hebben plaatsgemaakt voor één riante slaapkamer. In deze slaapkamer werd ook een volledig wegklapbaar stapelbed ingewerkt voor eventueel 2 extra gasten. De badkamer, voorzien van een inloopdouche en dubbele lavabo, integreerden we in de slaapkamer waardoor alles opnieuw wat ruimer aanvoelt.

Het volledige ontwerp in combinatie met zachte materiaaltinten zorgt ervoor dat dit vakantieverblijf een tijdloos karakter krijgt waar genieten centraal staat.

Media