Woning EsEs

Status: opgeleverd

Bouwen van een nieuwbouw eengezinswoning na afbraak van een oude hoevewoning. Het bouwperceel van 5500m2 bevindt zich langs een drukke gewestweg in een deelgemeente van Diksmuide waarbij de voorzijde van het perceel noordgericht is.

Bij het ontwerp van deze woning werd een energetisch rechthoekig grondplan als basis aangewend. Inspelend op een optimale oriëntatie en rekening houdend met de negatieve impact van de drukke gewestweg werd de voorgevel ogenschijnlijk gesloten vormgegeven. Ogenschijnlijk, want de openingen/relaties werden aangegaan vanuit de gecreëerde uitsparingen in het volume. Zo vormt de uitsparing op het gelijkvloers een overdekte toegangszone met beglaasde toegangsdeur. Op de verdieping werden er 2 uitsparingen in het basisvolume gecreëerd. Deze uitsparingen fungeren als een oksel waarin de meest intieme ruimtes van de woning voorzien worden van licht en zicht. Door deze ramen in tweede lijn te gaan voorzien, los van de hoofdgevelvlakken, worden ze automatisch een stuk privatiever. De twee zijtuinstroken werden afgesloten door middel van een toegangspoort en een carport die maximaal geïntegreerd werden in het basisvolume en op die manier bijdragen tot de vormgeving van de woning. Zo bekomen we een gedifferentieerd, verankerd volume zonder zijn energetische compactheid te verliezen.

Media