Woning KoRi

Status: opgeleverd

In het centrum van Koekelare luidde de opdracht de creatie van een nieuwbouw met zowel kantoor als woning. Gezien de omgeving zich kenmerkt door vrijstaande woningen, was het essentieel, binnen dit duaal programma van privacy vs. visibiliteit, één architectuurtaal te creëren. Zo konden woning en kantoor zowel vormelijk als inhoudelijk maximaal in elkaar samenvloeien. De twee programma’s werden in elkaar verweven zodat de woonentiteit maximaal aanvoelt en beleefd wordt als een eengezinswoning. Tegelijkertijd diende het kantoor van maximale zichtbaarheid en bereikbaarheid te genieten.

Het bouwvolume is tot stand gekomen vanuit een maximalisatie binnen de stedenbouwkundige bepalingen. Vervolgens werd er op cruciale plaatsen volume verwijderd zodat er licht en buitenruimte (al dan niet overdekt) gecreëerd kon worden. De contouren van het basisvolume werden behouden om zo geborgenheid te creëren op het private buitenterras en de eenheid in de architectuurtaal te bewaren.

Media