Woning SiBo

Status: opgeleverd

Deze nieuwbouwwoning bevindt zich in het groene hart van Sint-Martens-Latem. Opmaak en begeleiding van het volledige interieurontwerp en dit vanaf de gesloten ruwbouw. Dit interieurontwerp werd opgemaakt na een grondige analyse van de projectzone en het gecreëerde architecturale kader. Deze analyse is noodzakelijk om verder te kunnen gaan dan de louter functionele invulling van de verschillende ruimtes. Bijkomend konden zo enkele kleine architecturale aanpassingen worden doorgevoerd met ingrijpende ruimtelijke gevolgen.

Ieder meubel, materiaalgebruik en zonering werd weloverwogen ontworpen rekening houdend met de gewenste sfeer per ruimte en zijn relatie met de omgeving. Zo werden de keuken en inkomzone heel sober vormgegeven met uitzondering van het keukeneiland. Dit meubel fungeert als sculptuur op zich en vormt het centerobject waarrond het gezinsleven zich afspeelt. Het belang van dit meubel werd dan ook vertaald in het materiaalgebruik, namelijk door een combinatie van natuursteen en notelaar. Het haardmeubel, dat dienstdoet als scheidingselement tussen eet- en zitruimte, werd overgedimensioneerd vormgegeven. Hierdoor raken architectuur en interieur sterk met elkaar verweven. Aan de zijde van de zitruimte werd een zitbank geïntegreerd en die zorgt samen met het verlaagde plafond voor een sfeer van intimiteit in deze ruimte. Aan de zijde van de eethoek werd het haardmeubel heel sober vormgegeven waardoor de eettafel als element alle aandacht krijgt.
De bureauruimte baadt dan weer eerder in een formele sfeer met een kastenwand in notelaar die mede door de toepassing van een donkere kleur de gewenste zakelijkheid meekrijgt.

Op de bovenverdieping werden alle slaapkamers en de nachthal heel sober ingericht zodat deze rust en sereniteit uitstraalt. In de hoofdslaapkamer werd de dressing met geïntegreerde make-uptafel als volume gematerialiseerd in notelaar. Samen met het aanpalende terras in natuursteen bekomen we zo de nodige tactiliteit en warmte. De badkamer is in een hedendaagse eengezinswoning uitgegroeid tot een ruimte van ontspanning en pure wellness. Getuige daarvan de hoofd- en kinderbadkamer die voorzien zijn van alle comfort en die afgewerkt werden met hoogwaardige materialen.

De inrichting van deze woning is het resultaat van rationele ontwerpkeuzes met als rode draad een hoge belevingswaarde van ingetogen luxe. Een thuis waar de bouwheer alle rust en warmte kan vinden.

Fotograaf: Thomas De Bruyne

Media